Krůtí prsa s krémovým sýrem a pestem 

P1020985.jpgRychlé a elegantní jídlo. Pesto je možné použít jakékoliv, výživové hodnoty dole počítají s pestem domácím. Jako příloha se dá použít buď pečivo, nebo rýže, ideálně celozrnná natural. Pokud omáčku uděláte řidší (ponecháním více tekutiny z dušení krůty, evt. dolitím trochu vody z těstovin), je možné k ní přimíchat těstoviny, ideálně typu fusilli (vrtulky).  Do omáčky je možné přidat i kousky sušených rajčat (výživové hodnoty dole jsou ale počítány bez nich).

 Potřebujeme (na 4 porce):

  • 500g krůtích prsou bez kůže (nebo vepřové panenky)
  • 10g řepkového oleje
  • 100g krémového sýra (Goldessa Cream Cheese Light, Philadelphia, Lučina))
  • 50g bazalkového pesta
  • čerstvá bazalka (nemusí být)
  • evt. 40g sušených rajčat, okapaných

Postup:

  1. Krůtí prsa nakrájíme na kousky a promícháme s olejem. Necháme dojít na pokojovou teplotu. 
  2. Maso ze všech stran opečeme a potom pod pokličkou podusíme cca 7-10 minut. Maso (v závislosti na kvalitě) pustí tekutinu  (upřímně doufám, že to nebude jen voda). Tu necháme částečně vyvařit.
  3. Stáhneme plamen na minimum a k masu a tekutině přimícháme krémový sýr a pesto, podle chuti přisolíme. Necháme ještě chvilku prohřát.
  4. Do hotového přimícháme natrhané bazalkové listy (případně ta sušená rajčata) a podáváme.

 

Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):

Kcal: 232, bílkoviny: 33,8g, sacharidy: 1,5g, z toho cukry: 0,2g, tuky: 10,4g