P1030361.jpgMrkvový salát bez cukru

Salát, ve kterém veškerou sladkost zajistí přidaná jablka. Pokud by se někomu, hlavně asi dětem, zdál přeci jen málo sladký, doporučuji přidat hrst rozinek (předem namočených v horké vodě - jednak hezky nabobtnají, ale hlavně se zbavíme velké části síry, která především těm zlatým udržuje jejich světlou barvu).

Potřebujeme:

  • 500g mrkve
  • 250g jablek, sladkých a šťavnatých, např. Gala
  • 15 ml oleje, ideálně sezamového (chuťově se sem moc nehodí panenský olivový)
  • citronová šťáva podle chuti, cca z 1 - 2 citrónů

Postup:

  1. Mrkev očistíme, z jablek vykrájíme jádřince. Obojií nastrouháme najemno.
  2. Přidáme olej a citronovou šťávu rovnoměrně promícháme.

 

Výživové hodnoty na 100g výsledku:

Kcal: 66,3, bílkoviny: 0,67g, sacharidy: 9,37g, z toho cukry: 5,44g, tuky: 2,37g