Úvodní stránka » RECEPTY » Green smoothie s hruškou a kokosovým máslem

Green smoothie s hruškou a kokosovým máslem

V DM zase rozšířili sortiment a trochu pomotali etikety, a já jsem si tak domů namísto kokosového oleje přinesla Kokosmus - najemno rozmixovanou kokosovou dužinu (z níž přes 70% tvoří kokosový tuk).

Chuť je jemná a výrazně kokosová. Kokosové máslo se rozhodně hodí pro sladké pečení, já jsem ho ale premiérově použila do smoothie, kterému dodalo chuť a texturu. Ingredience jsem si v hlavě poskládala, když jsem jela na kole. Hned jak jsem dorazila domů, spustila jsem svůj NutriBullet a výsledné smoothie tak mohu na základě vlastní zkušenosti doporučit jako okamžitou vzpruhu, která navíc skvěle chutná.

Potřebujeme (na 1-2 porce):

  • 1 středně velkou zralou hrušku (cca 175g)
  • 175g salátové okurky, klidně i se slupkou
  • 100g římského salátu nebo špenátu, bez velkých řapíků
  • 20g kokosového másla 
  • voda podle potřeby
  • evt. trochu citronové šťávy na dochucení

Postup:

  1. Všechny ingredience dohladka rozmixujeme a případně dochutíme citronem.

 

Výživové hodnoty na 1 porci ze 2:

Kcal: 143, bílkoviny: 2,2, sacharidy: 15,8g, z toho cukry: 10,7g, tuky: 7,5g, z toho nasycené MK: 6,7, vláknina 5,1g