Úvodní stránka » SAMPLE - recepty

Krůta s rajčaty, bazalkou a parmazánem

Potřebujeme (na 4 porce): 

  • 500g krůtích prsou
  • 50g česneku
  • 100g pórku nebo jarní cibulky (bílá část)
  • 25g olivového oleje
  • 10g másla
  • 400g (plechovka) krájených rajčat, např. Valfrutta
  • 20g (větší hrst) čerstvé bazalky
  • tymián, nejlépe čerstvý
  • 30g černých oliv bez pecky
  • sůl, cukr
  • 80g parmazánu  - naplátkovaného škrabkou na brambory

Postup:

  1. Krůtu nakrájíme na nudličky, smícháme s 2/3 oleje a lístky tymiánu. Necháme chvilku odležet.
  2. Odložíme si 3 menší stroužky česneku. Zbylý česnek, pórek/cibulku a olivy nakrájíme na plátky.
  3. Na pánvi opečeme do měkka krůtí maso, dáme stranou a udržujeme v teple.
  4. Na zbylém oleji opečeme česnek a pórek/cibulku. Přidáme plechovku rajčat a necháme trochu odvařit. Osolíme, případně dotáhneme trochou cukru.
  5. Do pánve přidáme krůtí nudličky a olivy, chvilku prohřejeme.
  6. Do hotového přidáme prolisovaný zbytek česneku a pro zjemnění máslo - už nevaříme.
  7. Nakonec vmícháme nahrubo natrhanou bazalku a posypané parmazánem servírujeme - buď s pečivem, nebo gnocchi či těstovinami.

 

Výživové hodnoty v jedné porci:

Kcal: 344, bílkoviny: 39g, sacharidy: 11,8g, z toho cukry: 0,7g, tuky: 15,8g