Úvodní stránka » RECEPTY » PerfectPasta s třešněmi a cottage

PerfectPasta s třešněmi a cottage

O PerfectPasta mám extra článek tady, takže úvod bude docela krátký. Na tomhle receptu je trochu otrava odpeckovávání třešní (odpad je cca 10-15% z původní váhy). Ale dá se to. Až bude sezóna švestek, tak se třešně zamění za švestky a růžový pepř za skořici, bude to přinejmenším stejně dobré a o něco rychlejší.

Potřebujeme (na 1-2 porce):

  • balení PerfectPasta (200g)
  • 350g třešní
  • 1 balení Cottage cheese light 
  • 20g mandlí, nasekaných nebo na plátky
  • citronovou šťávu a růžový pepř podle chuti

Postup:

  1. Třešně odpeckujeme a s trochou vody a mandlemi podusíme na mírném plameni cca 20 minut. Ve výsledku by nemělo být moc šťávy, takže na posledních cca 5 minut z kastrolku sundáme pokličku.
  2. PerfectPastu vyndáme ze sáčku, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
  3. Okapané nudle přidáme k třešňové omáčce a dobře promícháme.
  4. K výsledku přidáme cottage. 
  5. Dochutíme nejlépe růžovým mletým pepřem a citronovou šťávou. Podle mojí zkušenosti není potřeba přidávat žádný cukr, třešně ho mají dost a varem zahuštěná šťáva je opravdu sladká.

Výživové hodnoty v jedné porci ze dvou:

Kcal: 241, bílkoviny: 15,1g, sacharidy: 27g, z toho cukry: 22g, tuky: 8,7g