Papriky plněné balkánským sýrem

Potřebujeme (na 12 kusů, respektive 400g paprik):

  • 20g olivového oleje
  • 200g balkánského sýra
  • 250g měkkého tvarohu bez tuku
  • 12 menších bílých špičatých paprik (váha po očištění cca 400g). Budou-li větší, tak tolik kusů, aby váha po očiětění byla těch 400g.
  • (pokud možno čerstvý) tymián, rozmarýn - nasekané nadrobno
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 200°C, plech na pečení vyložíme nepřilnavou fólií nebo pečícím papírem.
  2. Z paprik odkrojíme stopku a vrchní část dužiny tak, aby vznikly kornouty, které budeme plnit směsí sýra.
  3. V misce vidličkou rozmačkáme balkánský sýr a smícháme s tvarohem a kořením. Náplň nejspíš nebude potřeba dosolovat, protože balkánský sýr je hodně slaný.
  4. Sýrovo-tvarohovou hmotou naplníme papriky, narovnáme na plech, potřeme olivovým olejem, případně ještě poprášíme čerstvě mletým pepřem a pečeme přibližně 30 minut.
  5. Papriky se dají konzumovat teplé i studené.

Výživové hodnoty na 1 papriku (ze 12):

Kcal: 72, bílkoviny: 4,71g, sacharidy: 2,3g, z toho cukry: 0,8, tuky: 4,9g

Výživové hodnoty na 100g:

Kcal: 132, bílkoviny: 8,7g, sacharidy: 4,23g, z toho cukry: 1,4, tuky: 9g