Omeleta se sýrem, rajčaty, špenátem a PerfectPastou

Rychlá, sytá a přitom s minimem sacharidů - v jedné velké omeletě jich je jen 6,4g! Porce je velká hlavně proto, že základní suroviny jsou nastaveny zeleninovými "nudlemi", PerfectPastou. Když tuto ingredienci vynecháte, nic se nestane - omeleta bude tenčí (doba tepelné úpravy se o něco zkrátí) a bude v ní o 2,5g vlákniny méně, což se dá hravě dodat trochou zeleniny. 

Potřebujeme:

  • 100g zeleninových "těstovin" PerfectPasta, propláchnutých a scezených
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 50g sýra s 20% tuku v sušině, třeba Eidam Šumavský
  • 25g čerstvých špenátových listů, ideálně v biokvalitě. bez tuhých řapíků a natrhaných na kousky
  • 25g okapaných sušených rajčat (2-3 kousky)
  • pár kapek řepkového nebo olivového oleje na vytření pánve
  • sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Postup:

  1. Sýr nastrouháme najemno.
  2. Špenát nasypeme do cedníku, prolijeme vroucí vodou a hned jak zavadne, propláchneme studenou. Necháme dobře okapat.
  3. Ze sušených rajčat vymačkáme přebytečný olej a nastříháme/nakrájíme na menší kousky.
  4. PerfectPastu nastříháme na kratší kousky - lépe se s ní bude ve směsi manipulovat (a stejně to nejsou opravdické špagety!)
  5. Všechny ingredience rovnoměrně promícháme v misce. Pozor s přisolováním, soli je dost v přidaném sýru.
  6. Rozpálíme nepřilnavou pánev, vytřeme ji olejem a vlijeme vaječnou hmotu. 
  7. Na středním plameni zvolna pečeme, dokud omeleta nezatuhne, cca 10 minut.
  8. Podáváme nejlépe se zeleninovým salátem.

Výživové hodnoty:

Kcal: 382, bílkoviny: 33,3g, sacharidy: 7g, z toho cukry: 2,0g, tuky: 24g

Poznámka: Kdo by chtěl ještě snížit množství obsaženého tuku, může použít jedno celé vejce a jeden extra bílek.  V tomto případě bude obsah tuku jen 18g. Pro sytivější variantu je naopak možné nahradit Perfect pastu porcí předem uvařených normálních slabších nudlí, buď skleněných, rýžových nebo klasických pšeničných.