OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Úvodní stránka » RECEPTY » Rychlé těstoviny s tuňákem, cottage cheese a chilli

Rychlé těstoviny s tuňákem, cottage cheese a chilli

Tuňáka v oleji s chilli papričkou doporučuji mít doma při ruce.  Kombinace s kelímkem cottage cheese je možná trochu překvapivá, nicméně teplá večeře může být na stole do deseti minut. Navíc je to fakt dobré a cottage i tuňák dodají potřebné bílkoviny. V receptu jsem použila malou konzervičku tuňáka Franz Josef (Tuňák steak v pikantním oleji) - dodá tak akorát pálivou chuť. Tuňák v oleji s chilli existuje i ve větší, 160g verzi - pokud použijete tu, tak doporučuji nedávat všechen olej, bohatě ho stačí polovina; zbytek schovejte a použijte například do salátu - inspirace třeba tady. Jídlo můžete ještě obohatit něčím zeleným, třeba drobnějšími lístky baby špenátu nebo rukoly - ty je nejlepší přimíchat čerstvé (neboli tepelně nijak neupravené) rovnou do horkých těstovin spolu s tuňákem a cottage. Mnohem lépe se tak s ostatními ingrediencemi promíchají.

Jde opravdu o lehčí večeři, nicméně pořád to jsou těstoviny, neboli celkem dost sacharidů na porci - kdo jejich konzumaci večer omezuje, měl by tyto pálivé tuňákové těstoviny spíš poobědvat.

Potřebujeme (na 3 porce):
  • 200g sušených těstovin, třeba Panzani Torti nebo Fusilli, pro ty, kdo vylučují lepek, nějaká gluten-free varianta, třeba rýžové, kukuřičné nebo pohankové (ty poslední vyrábí a prodává pohankový mlýn Šmajstrla). Country Life prodává i variantu pohanka-quinoa, jenomže po ohledání ingrediencí se ukazuje, že hlavní složkou je celozrnná pšeničná mouka, takže ty nebrat!
  • 80g konzervička tuňáka v oleji s chilli
  • 80g konzervička tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200g cottage cheese, klidně se sníženým obsahem tuku - varianta light
  • 100g červené papriky (může jí ale klidně být i víc)
  • zelená petrželka, případně špenát, rukola ap. podle chuti

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme na skus.
  2. Papriku nakrájíme na kostičky a vsypeme do cedníku, který použijeme na slití těstovin.
  3. Hotové těstoviny slijeme přes kostičky papriky, ta se tak akorát prohřeje. Delší tepelná úprava není potřeba.
  4. Do slitých těstovin s paprikou rozmícháme celou konzervičku tuňáka v oleji a okapaného tuňáka ve vlastní šťávě, případně celou velkou konzervu. 
  5. Přidáme cottage, špenát, rukolu nebo sekanou petrželku, promícháme a podáváme.

Výživové hodnoty v jedné porci (ze tří):

Kcal: 384, bílkoviny: 28g, sacharidy: 52,1g, z toho cukry: 5,7, tuky: 6,6g.